Tro, håb og fibromyalgi

Sol og C-vitaminer på flaske

 

Sol og C-vitaminer på flaske.

 

Citrusfrugter er sprængfyldte med C-vitaminer – det er ingen nyhed. Citrusfrugter indeholder også en stor mængde andre næringsstoffer og antioxidanter, som gavner og styrker kroppen.

Citrusfrugter indeholder derudover også æteriske olier, som smager og dufter helt fantastisk, og som kan gøre noget godt for rigtig mange retter.

Det kan være irriterende besværligt at skulle rengøre, rive skallen af og presse en appelsin eller citron, når man lige står og skal bruge en eller to spiseskefulde saft og/eller skal i en ret. Jeg har derfor stort set altid en lille flaske stående i køleskabet med en blanding af saft og skal fra økologiske citrusfrugter. Min universelblanding består af:

2 appelsiner

1 citron

Vask frugterne og tør dem. Riv skallen af med et fint rivejern. Riv kun det farvede lag af skallen. Det hvide lag under skallen er bittert og bruges ikke. Pres derefter frugterne. Hæld skal og saft på en lille flaske eller i et lille glas med låg. Opbevar i køleskabet. Holdbarhed 4-5 dage. Ryst flasken inden brug.

Har du lime, kan du selvfølgelig også bruge lime, enten i stedet for citronen eller sammen med de øvrige frugter. Det giver en skøn smag.

Jeg bruger min citrussaft til

  • Dressinger til frugt- og råkostsalater
  • Bagning af brød og kager
  • Køleskabs-havregrød
  • Smoothies
  • Desserter